top of page

Algunes curiositats de la cultura italiana

Buongiorno! Avui us expliquem diverses curiositats interessants d’Itàlia com ara la llengua italiana, la població i els països de dins d’Itàlia. A partir de les curiositats ens podem acostar més a la cultura italiana, i aprendre diversos fets que no sabíem fins aleshores.

  1. Itàlia té el nombre més gran de lloc que són considerats patrimoni de la humanitat per la UNESCO, concretament 53.

  2. L’italià és en realitat el dialecte que es parla a la ciutat de Florència, que ha passat a convertir-se en l’idioma oficial de tot el país.

  3. El nom de “Fontana di Trevi” significa “Font dels tres carrers” i és utilitzada per demanar un desig abans de tirar-hi una moneda. Així i tot, també es diu que quan una persona tira la moneda, s’assegura que tornarà a Roma.

  4. Cada dia es recol·lecta aproximadament 3.000€ a la Fontana di Trevi. Aquests diners s’utilitzen per realitzar ajudes socials.

  5. Es calcula que el 62,5% de la població argentina té almenys un avantpassat immigrant italià.

  6. Hi ha molta rivalitat entre Itàlia del Nord i Itàlia del Sud. Els italians del nord solen anomenar de forma despectiva als del sud com a “terroni”, que significa “els pagesos”.

  7. És l’únic país del món amb dos països al seu interior. Els dos estats són la República de San Marino i la Ciutat del Vaticà.

  8. La Ciutat del Vaticà és el país més petit del món.

Fontana di Trevi a Roma, Itàlia

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
bottom of page