top of page

El Nadal italià


Cada regió celebra el Nadal a la seva manera, i a l’entrada d’avui us explicarem com ho fan els italians!!


Pel que fa al pessebre, el dia 8 de desembre és el dia de la Immaculada Concepció, i els italians han escollit aquest dia per preparar el pessebre i començar a decorar les seves llars.

Utilitzen les mateixes figueretes que nosaltres, però sabíeu que a Nàpols els artesans les actualitzen cada any i creen figures semblants a les celebritats més conegudes.


Com aquí tenims els famosos turrons de Nadal, a Itàlia el plat principal és el Panettone o el Pandoro i la salsa Mascarpone. La diferència entre els dos primers, és que el Panettones és el pa dolç al forn amb fruites i panses de raïm, i el Pandoro en comptes de fruites, té pipes de xocolata.

















I com a plat principal, tenen els Tortellini in Brodo. Es tracta d’una “sopa” de pollastre amb pasta.


A Itàlia no hi ha una sola nit de Cap d’any sense llenties, igual que aquí no hi ha una sola nit de Cap d’any sense raïm. Menjar llenties els dóna sort!


Finalment, pel que fa als Reis Mags, a Itàlia s’hi troba la Befana, una vella que apareix la nit del 5 al 6 de gener per deixar dolços o carbó als mitjons dels nens. És com una bruixa, ja que vola amb una escombra.




Des de la Piccola, esperem que passeu un molt bon Nadal i disfruteu de les festes!! Com dirien els italians: Buon Natale!!

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
bottom of page